Skip to content

Află ce model de cântar electronic este potrivit pentru magazinul tău

Ce este un cântar electronic? Cântarele electronice sunt echipamente necesare în orice magazin, supermarket, piață agroalimentară și nu numai. Cântărirea cât mai precisă a produselor comercializate oferă satisfacție atât cumpărătorului cat și proprietarului de magazin. 

Alegerea tipului de cântar electronic potrivit afacerii tale poate deveni o misiune dificilă, mai ales că acesta a avut o evoluție fulminantă de-a lungul timpului. Dacă inițial erau simple balanțe ce ajutau la efectuarea trocului, astăzi un cântar electronic comercial dispune de funcționalități complexe, devenind astfel indispensabil pentru optimizarea oricărui business.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a achiziționa un cântar electronic comercial

Este foarte important ca un cântar electronic comercial să aibă verificare metrologică, care asigură cântăriri sigure și precise.

Înainte de achiziționarea cântarului electronic verifică eticheta produsului, existența marcajelor necesare: M, CE, nr. aprobării de model. În așa fel te asiguri ca poți efectua verificarea metrologică anuală (obligatorie).

În plus, foarte important, verifică dacă ți se oferă asistență tehnică în garanție și post garanție în locația unde se află magazinul tău.

Consilierea de specialitate înainte de a achiziționa un cântar electronic comercial - deosebit de importantă

Cantare electronice dibal

Fiecare afacere are anumite particularități și implicit nevoi diferite.  Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, producătorii de cântare electronice comerciale au luat în considerare o serie de funcții menite să simplifice procesele în cele mai bune condiții. 

Mai jos găsiți câteva situații care vă vor ajuta să alegeți modelul de cântar electronic comercial potrivit afacerii dvs.

De exemplu, în cazul în care utilizați un soft de gestiune, pentru simplificarea activității trebuie să luați în considerare alegerea unui cântar electronic comercial cu conectare la PC. Acesta are acces facil la softul pe care îl utilizați. Pentru o astfel de activitate un consilier de specialitate vă va recomanda tipul de cântar electronic comercial. Iar pentru o vizibilitate mai bună este recomandabil să achiziționați un cântar electronic cu braț și afișaj dublu. În cazul în care zona de cântarire este separată de zona de încasare, așa cum se întâmplă în măcelării, supermarketuri, etc., alegerea unui cântar electronic cu etichetare va fi o alegere potrivită.

O altă situație este aceea în care veți utiliza cântarul în piețe sau în locuri unde nu aveți o sursă de curent. În acest caz, recomandarea este alegerea unui cântar electronic comercial cu acumulator inclus, care vă va oferi autonomie cât mai mare. De asemenea în cazul cântăririi produselor en-gross, se recomandă utilizarea unui cântar tip platformă.

Înainte să iei decizia de a achiziționa un produs, verificați dacă vi se oferă asistență tehnică în garanție și postgaranție în locația unde se află magazinul tău.

Tipuri de cântare electronice

SCALE Expert cantare electronice

Pe piață găsim o gamă variată de cântare electronice, de la cântare de precizie la cântare cu etichetare. În funcție de organizarea și specificul activității dvs. puteți alege între următoarele tipuri de cântare:

  1. Cântare electronice comerciale – aceste modele sunt fară imprimantă de etichete și se folosesc cu precădere în magazinele mici. De regulă acestea sunt disponibile la capacitate de cântărire max. 6 kg cu precizie de cântărire 2 g, max. 15 kg cu precizie de 5 g sau la max. 30 kg cu precizie de 10 g.

2. Cântarele Dibal G325 sunt disponibile în varianta de cântărire scală dublă: 

  • 6/15 kg – în acest caz produsele cu greutate mai mică (până la 6 kg ) se cântăresc cu precizie de 2 g și produsele cu greutate între 6 si 15 kg se cântăresc cu precizia de 5 g.
  • 15/30 kg – în acest caz produsele cu greutate mai mică(până la 15 kg) se cântăresc cu precizie de 5 g și produsele cu greutate între 15 și 30kg se cântăresc cu precizia de 10 g. Cântarele Dibal G325 sunt disponibile în varianta cu alimentare la priză sau cu acumulator intern.

3. Cântare electronice comerciale cu etichetare – se utilizează  în magazine de carne, mezeluri, supermarketuri, sunt prevăzute cu imprimantă termică, rapidă care tipărește eticheta după cântărirea produsului. În memoria cântarului sunt programate toate produsele din magazin cu denumire, pret/kg, data expirării și multe alte informații.

4. Platforme de cântărire  – ideale pentru cântărirea produselor în special la comercianții en-gross, unități de prelucrare carne, lapte, agricultură, depozite, având capacitate mare de cântărire – 60 kg, 150 kg, 300 kg, 1000 kg, 3000 kg, etc.

 

Cântarele electronice - utilitate

În funcție de utilitate, un cântar electronic comercial poate fi de mai multe feluri: pentru magazine alimentare, pentru supermarketuri, pentru piețe și pentru vânzare en-gross.

  • Cântare electronice comerciale pentru magazine alimentare – sunt modele clasice, cu capacitate mică de cântărire – max. 30 kg, potrivite pentru magazine mici de cartier, aprozare, piețe. Modele disponibile: CELY PI100CELY SPC sau Dibal G325.
  • Cântare electronice comerciale cu conectare la PC, POS sau casă de marcat – sunt modele potrivite magazinelor mici, de proximitate unde pot funcționa conectate la PC, POS sau la casa de marcat . Modele disponibile: Dibal G325, DPOS 400 sau KS400 conectat la scanner.
  • Cântare electronice comerciale cu etichetare  – aceste cântare sunt complexe putând emite bon sau etichete. Se pot genera rapoarte de vânzări și gestiunea stocurilor. Sunt prevăzute cu diferite interfețe – RS 232, ETH, putând fi conectate la PC sau POS. Sunt integrate în programe de gestiune, permit actualizarea prețurilor din magazine în orice moment, fără a întrerupe procesul de vânzare. Modele disponibile: WIND 015 cu sau fără brat, WIND 025 cu sau fără brat, MISTRAL 525 fără braț, cu braț, doublebody sau autoservire, D955 cu ecran touchscreen de 12”.
  • Cântare electronice comercial pentru piețe – sunt folosite în mod constant la vânzările din piețe,  fiind dotate cu un acumulator, care poate avea autonomie de 9-10 ore.

Alegerea unui cântar nu este deloc ușoară. Așa cum ați observat în cele de mai sus, există mai multe variabile de care trebuie să se țină cont. Indiferent că vorbim despre capacitate sau utilitate, trebuie să analizați în perspectivă și să aveți în vedere mai multe aspecte: dimensiunea magazinului, numărul de clienți și, de asemenea, planurile pe care le aveți pe termen lung în ceea ce privește afacerea dumneavoastră. Acum putem spune ca sunteți pregătiți pentru a achizitiona cel mai bun cântar electronic comercial sau cu siguranță veți avea mai multe întrebări pentru consilierul de vânzări. 

Cântare electronice comerciale fiabile, la prețuri competitive, găsiți pe cantare-platforme.ro

Comandați cu încredere, garantăm calitatea echipamentelor.

Scale Expert – unic importator în România de cântare DIBAL

SCALE EXPERT SRL, unul dintre cei mai importanți importatori de echipamente și soluții de cântărire din România, cu o experiență de peste 20 de ani, vă oferă o gamă completă de echipamente și soluții de cântărire, etichetare, sisteme POS și echipamente fiscale.
Deoarece într-un business precum cel din retail & FMCG sau HoReCa, serviciile after-sales sunt extrem de importante, service-ul în garanţie și post-garanţie este asigurat prin personal specializat SCALE EXPERT, precum și prin companii partenere la nivel naţional cu care avem contract pentru asigurarea mentenanţei echipamentelor din portofoliul nostrucântare electroniceplatforme de cântărireechipamente industrialesisteme POS, sau marcatoare de pret.

Aveți nevoie de cântare electronice pentru afacerea dvs.?

Intrați în legătură cu noi!

 

Pentru detalii suplimentare vizitați magazinul nostru online cantare-platforme.ro, contactați-ne la adresa de e-mail: sales@bpc.ro sau la telefon: 031 425 2014 sau 0744 369 659

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.