Skip to content

Specialiștii din Retail mizează pe cumpărături sustenabile cu mediul înconjurător

Producătorul de echipamente de cântărire si etichetare DIBAL – Spania se aliniază politicilor actuale pentru dezvoltarea durabilă.
Începând cu 1 ianuarie 2023, în Spania va fi strict interzisă vânzarea fructelor și legumelor în recipiente/pungi de plastic în comerțul cu amănuntul, și aici ne referim atât la magazinele de cartier cât și la supermarketuri sau hipermarketuri pentru produse cu greutatea mai mică de 1,5 kg.

Specialiștii din Retail mizează pe durabilitate

Începând cu anul 2023 în domeniul Retail, vânzarea produselor cu amănuntul fără ambalaje va fi obligatorie. Care este soluția propusă de autoritățile europene? Vânzarea fructelor și legumelor vrac. Unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente de cântârire si etichetare, DIBAL-Spania, este deja pregătit pentru o astfel de măsură. Acesta are deja pregătită soluția pentru îndeplinirea standardului “Zero waste”. Cântarele electronice cu touch-screen din seria D-900 și cântarele PC CS-2100 și CS-2200, permit consumatorilor să-și folosească propriile recipiente atunci când cumpără fructe și legume.

Specialiștii din Retail mizează pe sustenabilitate

România se aliniază directivelor europene privind reducerea deșeurilor din plastic

În România, produsele din plastic de unică folosință au fost reglementate juridic printr-o ordonanță de urgență – OG 6/2021 ce transpune în legislație națională Directiva Europeană privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului – Directiva 904/2019.

Cu ce vine în plus cea mai recentă Ordonanță? Pentru anumite categorii de produse va fi interzisă punerea pe piață iar pentru altele vor fi aplicate măsuri pentru reducerea consumului. Ordonanța va impune și un calendar pentru astfel de produse dar și pentru cei care pun pe piață ambalaje din plastic care vor trebui să-și asume anumite costuri legate de gestionarea deșeurilor dar și schimbarea acestora.

Domeniul Retail și HoReCa obligații noi

În urmatorii ani, România trebuie să adopte măsuri eficiente de reducere considerabile și susținute pentru reducerea consumului produselor din plastic sau a celor de unică folosință.

Care vor fi obiectivele de reducere a cantităților de plastic – sticle, cutii din plastic, caserole, capace, etc.?

  • Alternative pentru consumatori – introducerea ambalajelor reutilizabile
  • Interzicerea acordării gratuite a produselor de unică folosință

 

Aceste normative au consecințe asupra domeniilor precum Retail și HoReCa, în special în vânzarea cu amăuntul sau asupra celor care vând produse de tipul acelora gata de consum, fast food.

Aceștia vor fi nevoiți să aplice un preț de vânzare pentru produsele din plastic de unică folosință și să afișeze valoarea prețului într-un loc vizibil, tocmai pentru a descuraja cumpărarea lor. În același timp vor trebui să ofere alternative durabile, prietenoase cu mediul consumatorului.

Privind în viitor echipamentele de cântărire care asigură folosirea propriilor recipiente, vor deveni impetuos necesare.

Cum se vor alinia producătorii din Retail, HoReCa sau Industria cărnii la noile reglementări? 

În contextul actual, producătorii din industria alimentară vor deveni conștienți că inovația și update-ul la echipamente de ultimă generație vor reprezenta calea spre optimizare, cu țintă clară către costuri mai mici dar și respectarea normelor legale.

Scale Expert – unic importator în România de cântare DIBAL

SCALE EXPERT SRL, unul dintre cei mai importanți importatori de echipamente și soluții de cântărire si etichetare din România, unic importator în România ale produselor DIBAL vă oferă o gamă completă de echipamente și soluții de cântărire. Este vorba despre Cântarele electronice DIBAL din seria D-900  și cântarele PC CS-2100  ce permit consumatorilor să-și folosească propriile recipiente atunci când cumpără fructe și legume. 

Aceste echipamente de cântărire de ultimă generație vă vor ajuta să va eficientizați activitatea, dar și să respectați normele de mediu în vigoare.

Aveți nevoie de cântare electronice  pentru afacerea dvs.?

Intrați în legătură cu noi!

 

Pentru detalii suplimentare vizitați magazinul nostru online cantare-platforme.ro, contactați-ne la adresa de e-mail: sales@bpc.ro sau la telefon: 031 425 2014 sau 0744 369 659

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.